Grillad smulpaj med röda bär och vaniljglass

Grillad vegansk smulpaj med vaniljglass

Paj funkar som dessert eller fika året om, men för att göra den extra somrig slänger vi på den på grillen! Fyllningen går att variera i en oändlighet men vi använder oss av frysta björnbär och en mix med mango, hallon och persika. Ljuvligt gott! Vår veganska smulpaj med vaniljglass finns som köpklart recept på Hemköp.se

Portioner: 8 Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • 225 g frysta björnbär
  • 225 g fryst mix mango, hallon och persika
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 st citron, juice och skal
  • Smuldeg:
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • Tillbehör:
  • 1 pkt vegansk vaniljglass

Tillagning: