Grillade kycklingklubbor med coleslaw

Grillade och saftiga kycklingklubbor hör sommaren till. Vi penslar våra kycklingklubbor med mango chutney och serverar dem med en stark och syrlig coleslaw smaksatt av lime, vitlök och chili. Mums!

Portioner: 4 Tillagningstid: 45

Ingredienser:

  • 8 st kycklingklubbor (ca 1,2–1,5 kg)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk olja (rapsolja eller olivolja)
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • Coleslaw med lime, vitlök & chili:
  • 300 g strimlad vitkål- och morotsmix
  • 1 dl majonnäs
  • Rivet skal från 1 lime
  • Saften från ½ lime
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 st röd chili, finhackad (ta bort kärnor för mildare smak)
  • Salt

Tillagning: