425 sätt att äta svenskt

Grillostfajitas

Färgstarka fajitas är gott årets alla dagar! Duka upp en färgglad buffé av ångande fajitas, grillost och chunky guacamole. Strössla med koriander, skvätt lite lime, kanske en het salsa? Piggar upp vilken dag som helst. Ett av våra 425 sätt att äta svenskt.

4 portioner

FAJITAS:

2 paket svensk grillost
Tortillabröd
1 paket fajitaskrydda
2 paprikor, gärna olika färger
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
Salladsmix
Olja till stekning

MAJSSALSA:

1 stor burk majs, ca 200 g
2 vitlöksklyftor
1 chili
3 stjälkar salladslök
Salt, svartpeppar
Olja till stekning

GUACAMOLE:

2 avokado
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander, även stjälkarna
1 msk limesaft
Salt

TOMATSALSA:

400 g tomater
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar eller 1 rödlök
1 chili
1 msk limesaft
2 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Börja med guacamolen. Dela avokado och mosa ner tillsammans med hackad koriander och riven vitlök. Smaksätt med limesaft och salt och blanda ihop till en guacamole. Tomatsalsa: tärna tomater och blanda med strimlad lök, finhackad vitlök och chili, olivolja och limesaft. Majssalsa: häll av majs och stek på medelvärme i olja tills den fått färg. Finhacka vitlök, chili och salladslök och sväng ihop med majsen till en salsa. Krydda med salt och peppar. Paprika: finhacka vitlök och rödlök och skär upp paprika i stavar. Fräs i en stekpanna tills det mjuknat och fått fin färg.

Grillosti: skär upp grillosten i stavar, krydda med fajitas kryddblandning och grilla tills osten blivit krispig och fått fin färg.

Lägg upp tortillabröden och fyll med salladsmix, grillost och paprika och toppa med majssalsa, guacamole och tomatsalsa. Avsluta med att skvätta över lite lifesaft.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och City Gross.