Hallonkaka
Det här är en sån kaka som alla vill ha receptet på - kladdig hallonkaka med citronzestig creme fraiche. Kakan är superenkel att slänga ihop. Perfekt om du vill bjuda på en efterrätt utan att behöva stå i köket i timmar.
1 kaka
Tillagningstid: 45 minuter
DU BEHÖVER:
3 ägg
2 dl socker
½-¾ dl olivolja
2 ¼ dl vetemjöl special
½ tsk bakpulver
1-2 krm salt
200 gram frysta hallon, låt tina i rumstemperatur
50 g smör till kakan + extra till formen
¼ riven kokos
2 dl creme fraiche
Zest från 1 citron
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180° C.
2. Vispa ägg och socker ordentligt med elvisp. Smeten ska vara pösig.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Vänd sedan ned de torra ingredienserna i ägg- och sockersmeten med hjälp av en slickepott eller slev.
4. Smörj en form (gärna springform) med smör och häll i kokosen och skaka runt så att den täcker formen.
5. Häll i smeten i formen och täck med hallon som du sticker ner. Toppa kakan med smör som du hyvlar med osthyvel.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Det är gott om kakan är kladdig och den kommer att sätta sig något mer när den fått svalna.
7. Medan ugnen gör sitt kan du passa på att riva ned citronzest i en skål med creme fraiche.
8. Toppa den färdiga kakan med lite extra hallon, pudra över vaniljsocker och servera med creme fraiche.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.