
Klassiska kanelbullar
Baka vårt recept på klassiska kanelbullar. I fyllningen används både rörsocker och strösocker vilket ger en härligt karamellig smak. Grädda bullarna och pensla därefter med sirap, vatten och flingsalt för att få till glansig finish. Receptet ger ca 30-35 saftiga kanelbullar (4 plåtar).
Ingredienser:
- Deg:
- 14–15 dl vetemjöl (ca 850–900 g)
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 1 påse torrjäst för söta degar (ca 12 g)
- 5 dl kall mjölk
- 150 g rumstempererat smör, i små kuber
- Fyllning:
- 150 g rumstempererat smör
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl rörsocker
- 2 msk ljus sirap
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk kanel
- Pensling:
- 1 dl ljus sirap
- 2 msk vatten
- 1 nypa flingsalt