Varm kikärtssallad med sötpotatis, caesardressing, krutonger och parmesan

Kikärtscaesar

En kul variant på den klassiska caesarsalladen! Den krämiga kålbasen toppas med de traditionella krutongerna och parmesanflakesen som hettas upp med rostad sötpotatis, kikärtor och syrliga tranbär.

Portioner: 2 Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • 1 st ekologisk sötpotatis, skuren i ca 1 cm tjocka skivor
  • 150 g frysta kikärter, tinade och avtorkade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk honung
  • 0,5 st citron, juice
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • Ceasardressad kålmix
  • 325 g kålmix - rödkål och grönkål
  • 100 ml caesardressing
  • 1 msk dijonsenap
  • Krutonger
  • 2 skivor bröd, t.ex surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Salladstillbehör
  • 0,5 st ekologisk gurka, hackad
  • 2 msk torkade tranbär
  • 40 g hyvlad parmigiano reggiano

Tillagning: