Kikärtscaesar
En kul variant på den klassiska caesarsalladen! Den krämiga kålbasen toppas med de traditionella krutongerna och parmesanflakesen som hettas upp med rostad sötpotatis, kikärtor och syrliga tranbär.
100% en ny salladsfavorit!
2-3 portioner
Tillagningstid: 40 min
DU BEHÖVER:
Sötpotatis och kikärter i ugn:
1 ekologisk sötpotatis, skuren i ca 1 cm tjocka skivor
150 g frysta kikärter, tinade och avtorkade
3 msk olivolja
1 msk tamari
1 msk honung
½ citron, juice
1 vitlöksklyfta, finhackad
Ceasardressad kålmix:
1 paket kålmix - rödkål och grönkål
½ flaska caesardressing
Eventuellt en msk dijonsenap
Krutonger:
2 skivor bröd, t.ex. surdegsbröd
2 msk olivolja
1 stor klick smör
Salladstillbehör:
⅓ ekologisk gurka, hackad
1-2 nävar tranbär
½ paket parmigiano flakes
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225°C varmluft.
2. Hacka sötpotatisen i skivor. Häll sötpotatis och kikärter i en skål och blanda med olja, tamarisoja, honung, citron och vitlök. Häll av lite av marinaden och spara till servering.
3. Sprid ut sötpotatis och kikärter på en plåt och rosta i 20-30 min. Skaka om kikärterna då och då och vänd sötpotatisen halvvägs.
4. Masserar in caesardressing i kålmixen. Om du gillar lite extra punch i salladen kan du röra i lite dijonsenap.
5. Förbered krutongerna genom att hetta upp olja i en panna. När oljan är varm lägger du i brödbitarna och steker tills de blir gyllene. Sänk sedan värmen och lägg i en klick smör och låt krutongerna ta upp smaken i någon minut. Torka av krutongerna på en bit hushållspapper.
6. Dags för servering! Toppa den caesardressade kålmixen med gurka, sötpotatis, krutonger, kikärter, tranbär och parmesanflakes. Avsluta med den sparade marinaden.
Klart!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.