RECEPT

Kryddsmör med persilja och sardeller

Såser i all ära, men ibland vill man bara ha ett riktigt gott smör till grillkvällen - ett persilje- och sardellsmör om du frågar oss. Skiva smöret över nykokt potatis, servera till grillade grönsaker och kött, bre på en skiva bröd, eller varför inte röra ned i en kastrull nykokt pasta?

En smörrulle
Tillagningstid: 30 minuter

DU BEHÖVER:
200 g smör, rumstempererat
ca 6 sardellfiléer, finhackade
1-2 krukor persilja (både krus och blad funkar), finhackad. Psst, ju mer desto godare!
Zest från 1 citron
Juice från ½ citron

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär upp smöret i mindre bitar och finhacka sardellfiléerna.

2. Häll ingredienserna i en skål och rör ihop med en gaffel tills du har en slät massa.

3. Häll ut massan över en stor bit plastfolie (eller bakplåtspapper) som du låter omsluta smöret. Forma det omslutna smöret till en rulle som du förvarar i kylen.

4. Servera till kokt potatis, tomatsallad och varför inte lite grillat kött eller grillost.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.