Kyckling i grön curry & kokosmjölk

Krämig och matig kycklinggryta med grön curry och kokosmjölk. En smakrik och lättlagad rätt att laga till middagen och ha i matlådan dagen efter. Servera grytan med nykokt ris, koriander och salladslök.

Portioner: 4 Tillagningstid: 35

Ingredienser:

  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i bitar
  • 4 tsk grön currypasta
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk ingefära, tunt skuren
  • 250 g champinjoner, halverade
  • 5 st limeblad
  • 500 ml kokosmjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 st broccolihuvud, i små buketter
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • Salt
  • Topping:
  • Färsk koriander, grovhackad
  • Salladslök, tunt skivad

Tillagning: