Kycklingköttbullar med krämig risoni
Kycklingköttbullar med krämig risoni och parmesan. En härligt värmande vardagsrätt till hela familjen!
Portioner: 4
Tillagningstid: 45 min
Ingredienser:
- Kycklingköttbullar:
- 0,5 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 500 g kycklingfärs
- 1 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl panko
- 1 dl bladpersilja
- 1 dl riven parmesan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 0,5 tsk salt
- 2 msk olja till stekning
- Krämig risoni:
- 2 msk smör
- 0,5 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk timjan
- 1 dl soltorkade tomater, hackade
- 2 msk olja från soltorkade tomater
- 250 g risoni
- 500 ml vatten
- 1 st kycklingbuljong
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vispgrädde
- 65 g babyspenat