Lasagne med svamp, grönkål & linser

Krämig lasagne med svamp, grönkål, linser och béchamelsås. En härlig vegetarisk rätt att servera till middag.

Portioner: 6 Tillagningstid: 50 min

Ingredienser:

  • 500 g champinjoner
  • 1 tsk timjan
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 100 g grönkål
  • 250 g ricotta
  • 1 st ägg
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 150 g riven mozzarella
  • 250 g okokta gröna linser
  • 200 g färska lasagneplattor
  • Färsk bladpersilja till garnering
  • Béchamelsås:
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk muskotnöt (valfritt)
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt och peppar

Tillagning: