Recept

Lunchmacka

En macka med allt vi tycker är gott, en maxad lunchmacka helt enkelt! Fyll en surdegsbaguette med lager av ricotta, honung, pesto, kronärtskockskräm, parmesan, tryffelsalami, olivolja, basilika och ruccola, hugg in direkt eller ta med mackan på språng!

2 portioner
Tillagningstid: 30 min

DU BEHÖVER:
1 vedugnsbakad surdegsbaguette
Ca 125 g ricotta
Ca 2 matskedar olivolja
Ca 2 matskedar flytande honung
Ca 70 g pesto alla genovese
Ca 70 g kronärtskockskräm
Ca 15 g parmesan, finriven
Ca 40 g tryffelsalami
Ca ¼ kruka basilika
Ca 2 nävar ruccola
Flingsalt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Baka baguetten i 10 minuter.

3. Låt baguetten svalna lite för att sedan dela baguetten på längden. Bred på ricotta på bägge skivor, drizzla över olivolja och ringla över honung. Baka i ytterligare 2-5 minuter eller tills ricottan blivit lätt gyllene.

4. Nu tar du ena skivan och toppar med: pesto, kronärtskockskräm, parmesan, tryffelsalami och basilika. Den andra skivan (locket) toppar du med ruccola. Ringla över ytterligare olivolja och honung på bägge skivor och avsluta med flingsalt och svartpeppar.

5. Lägg på locket över den andra skivan och skär upp i så många bitar som du har lust att dela med dig av.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.