Majonnäs med finriven parmesan och basilika

Majonnäs - Siri Barjes recept

Har du testat att göra egen majonnäs? Det är enklare än vad du tror! Följ Siri Barjes tips och så har du en god och hemslagen majonnäs på nolltid!

Tips! Du kan smaksätta din majonnäs med vad du vill! I detta recept använder vi finriven parmesan, svartpeppar och basilika. Det är även gott att använda dragon, gräslök, ingefära, miso eller wasabi för att nämna några. Möjligheterna är oändliga!

Portioner: 4 Tillagningstid: 10 min

Ingredienser:

  • 2 st äggulor, rumstempererade
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta, finriven
  • 1 nypa salt
  • Toppings
  • parmigiano reggiano, finriven
  • basilika
  • svartpeppar

Tillagning: