Majonnäs
Har du testat att göra egen majonnäs någongång? Det är enklare än vad du tror! Följ Siri Barjes tips och så har du en god majonnäs på nolltid!
Tillagningstid: 10 minuter
DU BEHÖVER:
2 äggulor, rumstempererade
1,5 tsk dijonsenap
1,5 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, finriven
Nypa salt
Topping:
Riven parmesan
Basilika
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ihop äggulor och dijonsenap.
2. Droppa försiktigt i olja tills du har en tjock blank sås.
3. Smaksätt med vinäger, salt och riven vitlök.
4. Låt stå minst 20 min innan servering.
5. Servera med tex riven parmesan, basilika och svartpeppar.
Psst..du kan smaksätta din majonnäs med vad du vill! Några fler av Siris förlsag är parmesan, citron, lime, chili, soja, pepparrot, basilika, dragon, gräslök, persilja, ingefära, wasabi, miso, svartpeppar, apelsin, sesamfrön, pesto!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.