Panzanella

Låt dina gamla brödrester inta rampljuset i sommarens godaste sallad. Släng ihop en toskansk panzanella med krispiga krutonger, syrlig tomat, sardeller, kapris och basilika. Du hör ju vad gott! Receptet avser 2 portioner.

DU BEHÖVER: 

Lite gammalt bröd
4 tomater
1 rödlök
1/2 burk sardeller
1/2 burk kapris
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka färsk basilika
Olivolja
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Riv brödet i ca 2x2 cm stora bitar och stek knapriga i olivolja.
2. Skär upp tomat och skiva lök. Lägg på ett serveringsfat. 
3. Hacka sardeller i mindre bitar och strö över fatet.
4. Strö över kapris och ringla över rödvinsvinäger och olivolja.
5. Lägg på brödkrutongerna och toppa med färsk basilika.
6. Krydda med salt och peppar efter smak.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys och Tempo.