Krämig potatissallad med lax, hericots verts, ägg och dressing

Sallad med ugnsbakad lax

En sallad är alltid gott, och vi lovar att denna sallad kommer att göra succé till midsommar eller påsk! Basen är en fransk potatissallad som toppas med bakad lax och kokta ägg. Ställ fram den på buffébordet eller ät den som den är. Påsksalladen finns som köpklart recept på Hemköp.se

Portioner: 4 Tillagningstid: 35 min

Ingredienser:

  • Potatis
  • 600 g smått & gott-potatis
  • 1,5 tsk salt per liter potatisvatten
  • 25 g smör
  • Lax
  • 4 st frysta laxfiléer á 125 g, upptinade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 st citron, tunt skivad
  • 4 nypor flingsalt
  • Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 st citron, juice
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 2 msk vinäger (vitvin eller rosé)
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 drag svartpeppar
  • Övriga komponenter
  • 4 st ägg
  • 180 g frysta haricot verts
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 1 burk cocktailkapris á 370 g, skurna i halvor

Tillagning: