Pestopizza med tomater
Avsluta veckan med pizza! Med vår färdiga färska pizzadeg och pesto con tofu blir pizzabaket mycket enklare. Toppas med lättrostade tomater och basilika och är sedan redo att slice:as upp och avnjutas!
Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet. Klicka här för att se våra andra recept Tortelloni med salviasmör och Chokladmousse med hallon & lemon curd.
2 pizzor
DU BEHÖVER:
1 ask cocktailtomater, halverade
2 paket färsk pizzadeg
1 burk Pesto con tofu
Riven smakrik ost, t ex växtbaserad
Färsk basilika
Salt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda tomaterna med lite olja, salt och svartpeppar på en plåt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills tomaterna har fått lite färg.
3. Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
4. Kavla ut de kylda degarna och lägg på plåtar.
5. Bred ut ett lager pesto och sprid ut tomaterna över. Grädda pizzorna i ca 10 minuter eller tills de fått fint med färg.
6. Strö över riven ost och färsk basilika.
Servera!
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.