Porchetta con falukorv

Porchetta betyder liten gris och en skulle kunna säga att det är en italiensk variant på den svenska korvringen. Så vad händer om man byter ut fläskköttet mot falukorv? Jo en svensk variant av den italienska varianten av den svenska korvringen. Hängde du med? Här fläker vi ut en falukorv för att sedan rulla och binda ihop den igen med en massa färska örter, citron och vitlök.

2 portioner

DU BEHÖVER:

300 g ekologisk falukorv
100 g cocktailtomater
300 g fast potatis 
Ruccola
Steksnöre för att binda ihop porchettan

Fyllning:
1 citron, bara skal
2 vitlöksklyftor
3 msk timjan
4 msk persilja
3 msk olivolja
1 tsk salt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Fyllning: Mixa ihop citronskal, vitlök, timjan, persilja och olivolja till en fast kräm. Smaksätt med salt och peppar.
3. Skär falukorven på längden, från kanten och in mot mitten i en cirkel så att du får en utfläkt falukorv som är ungefär 1 cm tjock. 
4. Bred ut fyllningen över falukorven och rulla ihop den igen.
5. Bind ihop med snöre lagom löst så att korven inte går sönder och lägg åt sidan.
6. Skär potatis i bitar och lägg de i en ugnsfast form tillsammans med coctailtomaterna.
7. Placera falukorvsporchettan i mitten. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
8. Baka i ugnen i ca 20-25 minuter tills potatisen är klar och porchettan fått fin färg.
9. Klart! Servera porchettan med ruccola.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka