Laga mat och spara el

Pumpalasagne

En lasagne behöver inte betyda 40 minuter i ugnen. Med pumpa och pesto som substitut för pasta och kött har du en helt elfri lasagne som smakar otroligt!

Tips! Testa att montera lasagnen direkt på tallriken för en vacker servering.

4 portioner

DU BEHÖVER: 

1 kg Butternutpumpa
3 msk Citronjuice- råpressad 
2 msk Olivolja
1 tsk Salt fint
145 g Pesto röd
145 g Pesto grön
2 msk Basilika fryst
380 g Vita bönor naturella
6 st Tomater
1 dl Kalamataoliver
3 msk Pumpakärnor
65 Ruccolasallat

Fetaostkräm:
150 g Fetaost
2 dl Creme fraice naturell
1 krm Svartpeppar naturell

GÖR SÅ HÄR: 

1. Tina den frysta basilikan.

2. Skölj av de vita bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan på ett fat och mosa lite lätt med en gaffel.

3. Pumpaplattor: Börja med att dela pumpan i tre delar. Skär av toppen där den börjar bli rund, dela sen nederdelen i två bitar.

4. Skala pumpabitarna med kniv och kärna ur. Skiva sedan upp pumpan till tunna plattor med hjälp av en mandolin. Även om bitarna inte blir perfekta plattor så går de utmärkt att använda.

5. Blanda ihop citronjuice, olivolja och salt i en djup skål. Lägg sedan i de tunna pumpaplattorna i marinaden och låt dem ligga i ca 30 minuter tills de blir mjuka.

6. Fetaostkräm: Mosa fetaosten i en djup skål. Blanda i crème fraiche och rör tills det blir en tjock kräm. Smaksätt med svartpeppar.

7. Montering: Ta en stor form och täck bottnen med pumpaplattor. Bre sedan på ett tunt lager med den röda peston. Tänk på att droppa av lite olja från peston i burken innan du lägger den på pumpaplattorna.

8. Skiva tomater och lägg dem ovanpå peston.

9. Fortsätt med nästa lager pumpa, bre sedan på den gröna peston, tänkt på att även droppa av lite olja från den, och lägg på de lätt mosade bönorna ovanpå peston. Strössla på lite upptinad basilika.

10. Lägg på ett till lager pumpa och bre på fetaostkräm. Lägg på sista topplagret pumpa och bre på fetaostkräm en andra gång. (Är formen full och du har plattor över kan du spara dem i en burk i kylen i upp till 3 dagar. Perfekt att addera i en sallad eller om du vill slänga ihop en lasagne igen senare i veckan!)

11. Toppa avslutningsvis med oliver och pumpafrön. Servera med ruccolasallad.
Bara att ta för sig!

Klicka här för att beställa hem receptet på Mathem
Gå tillbaka till alla recept