Recept

Pumpkin Mac and Cheese

Comfort food när det är som bäst - en ostig och krämig Pumpkin Mac and Cheese. Rätten slängs snabbt och enkelt ihop med hjälp av vår pumpakräm. Tillsätt lite ost och pasta, gratinera med ännu mer ost och du har en lika perfekt höstig vardagsmiddag som matlåda.

3-4 portioner
Tillagningstid: 20 min 

DU BEHÖVER:
1 burk crema di zucca (pumpakräm)
2 dl mellanmjölk
1 ½ dl riven mozzarella till pastasåsen
1 paket färsk fusilli
½ dl mozzarella till topping
½ dl finriven parmesan
¼ dl ekologiskt ströbröd
1 tesked vitlökspulver
½-1 tesked salt
Ca 4 stjälkar gräslök

GÖR SÅ HÄR: 
1. Sätt ugnen på 225 °C varmluft.

2. Koka upp rikligt med saltat pastavatten i en stor kastrull.

3. I en annan panna, på medelvärme, värmer du upp pumpakrämen tillsammans med mjölk och mozzarella. Sänk värmen något medan du fortsätter med följande steg.

4. Blanda ihop resterande mozzarella tillsammans med ströbröd, parmesan, vitlökspulver och en nypa salt. Ställ åt sidan.

5. Nu kommer det att gå undan: häll i pastan i det kokande pastavattnet och koka i 1,5 minut. För sedan över pastan till pannan med pumpakrämen och blanda ihop. För över pastan till en ugnssäker form, toppa med ost- och ströbrödsblandningen och baka i ca 5 minuter eller tills osten är gyllenbrun.

6. Toppa med lite hackad gräslök.

7. Njut! Och får du något över så har du en perfekt matlåda.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.