RECEPT

Risonisallad

Risonisallad! En god och fräsch sommarsallad som toppas med rostad broccoli, fetaost och dressing gjord på bland annat dijonsenap, citron, olivolja och dill. Ät som den är eller servera till grillat!

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

DU BEHÖVER:
1  broccolihuvud, alternativt 200-300 g fryst broccoli 
3 dl risoni
2 dl bondbönor
2 msk dijonsenap
1 msk honung
Juice från 3 citroner, zest från 1
¾ dl olivolja
1 kruka dill, finhackad
3-4 nypor flingsalt
Några rejäla drag med svartpepparkvarnen
1 kruka mynta, grovt hackad
1 paket ekologisk machésallad
1 paket fetaost

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 °C.

2. Koka upp vatten i en kastrull, ca 3 liter, med 3 teskedar salt.

3. Bryt broccolin i mindre bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Drizzla över olivolja och toppa med salt. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Använder du fryst broccoli så kan du behöva ytterligare ca 10 minuter.

4. Koka risonin i 8-9 minuter. Skölj med kallt vatten och rör i olivolja medan du förbereder resten.

5. Skala bondbönorna i en bunke med vatten - skalen kommer att flyta upp till ytan medan de goda bönorna lägger sig på botten. Häll bort skalen och vattnet och tillsätt bönorna till risonin.

6. Dressing: blanda ihop dijonsenap, honung, citronjuice, citronzest, olivolja, dill, salt och peppar med hjälp av en gaffel.

7. Rör ned dressingen (spara lite till topping) och färsk mynta i risonin. Smaka av.

8. Lägg upp machésallad på ett fat. Häll sedan över risoniblandningen och avsluta genom att toppa med rostad broccoli, smulad fetaost och dressing.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.