Saffranskaka med mynta, pistagenötter och granatäpple

Saffranskaka

Håll i er för nu kommer det något riktigt gott! Mjuk saffranskaka med mandel, apelsinskal och brynt smör. Ja, jo vi vet wow. Det är dessutom så gott som det låter. Bjud alla eller dig själv på julens godaste kaka.

Portioner: 8 Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 st apelsin
  • 0,5 g saffranspistiller
  • 3 st ägg
  • 2 dl ljust muskovadosocker
  • 1 krm flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd
  • Garnering
  • pistagenötter
  • granatäpplekärnor
  • färsk mynta
  • apelsinskal
  • florsocker

Tillagning: