Schnitzel à la falukorv

En schnitzel är inte svårare än en tunt skivad bit kött som steks rikligt i smör och olja! Banka lite, panera och stek dig till en uppdaterad klassiker från förr, nu i svenskt manér.

2 portioner

DU BEHÖVER:

600 g ekologisk falukorv
2 dl vetemjöl
2 ägg + 2 msk vatten
2 dl ströbröd
100 g smör
1 dl matolja
1 burk sardeller
1 citron
1 burk kapris
Potatis (kokt eller rå)
Gröna ärtor            

GÖR SÅ HÄR:

1. Skiva falukorv på längden i 4 delar. Ta de två mittenbitarna och banka försiktigt ut dom efter bästa förmåga mellan lite smörpapper. Spara de andra falukorvsbitarna och prova något av de andra roliga recepten.
2. Om du vill äta kokt potatis är det dags att koka den nu. Om du vill råsteka potatis så är det dags att skära ner den och börja steka nu. Det gör du godast i 1 msk olja och 1 msk smör.
3. Sätt även på lite vatten att koka dina ärtor i men vänta med att koka dom tills schnitzeln är färdigstekt.
4. Vänd din faluschnitzel först i mjöl så att det täcker överallt, sedan i ägg så att det täcker och sist ströbröd så att det täcker.
5. Ta en stor stekpanna och värm upp smöret och oljan (det är mycket).
6. På medelhög värme steker du schnitzlarna tills de blir gyllenbruna och knapriga på båda sidorna. TIPS: håll koll på värmen, smöret ska bubbla men inte brännas. Om det inte bubblar så kokar du schnitzlarna istället för att steka, höj då värmen lite.
7. När de är knapriga så lyft av dom på lite hushållspapper. Där suger pappret upp onödigt fett.
8. Koka ärtorna i 2-3 minuter och se till att potatisen är klar att äta.
9. Servera med några sardellfiléer, en klyfta citron och lite kapris

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept. 

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka