RECEPT

Scones

Varje gång man bakar scones så tänker man “varför gör jag inte det här oftare?” - så gott är det! Här bakar vi dem på vår barista havredryck och serverar med hårdost, smör och marmelad.

4 portioner
Tillagningstid: 25 minuter

DU BEHÖVER:

4 dl vetemjöl och lite extra till utbakning
¼ dl havregryn och en nypa till topping
2 tsk bakpulver
2 nypor salt
60 g smör, rumstempererat och skuret i mindre bitar
2 dl barista havredryck

Till servering:
Smör
Rike hårdost
Rabarber & jordgubbsmarmelad
Apelsin & ingefäramarmelad

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 230 °C varmluft.

2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål och rör om ordentligt. 

3. Skär smöret i mindre bitar och blanda väl med en slev eller gaffel så att smöret fördelar sig någorlunda jämnt i degen (det är okej om det är lite klumpar).

4. Tillsätt nu havredrycken och blanda med en slev så att du får en något kladdig deg.

5. För över degen till en bakplåtspappersklädd plåt. Strössla över lite mjöl så att du kan pressa ut degen med händerna så att den blir någon centimeter hög. Strössla över lite havregryn och baka i ugnen i ca 10-15 minuter (undersidan ska vara gyllene och ovansidan ska kännas fast).

6. Servera sconesen rykande färska och njut!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler recept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.