RECEPT!

Shakshuka

Godmorgon! Eller du kanske läser detta på eftermiddagen. Vet du, det spelar ingen roll. Shakshuka går att äta när man vill, särskilt när den är så här lätt att svänga ihop. Värm valfri pastasås och krossade tomater i en panna, gör små gropar i såsen, där knäcker du i ägg. På med lock och låt koka på svag värme tills äggen är klara.

2-4 portioner

DU BEHÖVER:

2 burkar pastasås, till exempel aubergine & chili à 290 g
1 paket krossade tomater à 390 g
4 ägg
1 dl tahini
1 msk citronsaft
1 paket fetaost à 150 g
salt, svartpeppar och färska örter till exempel persilja
bröd och sallad till servering

GÖR SÅ HÄR:

1. Värm pastasås och krossade tomater i en stor stekpanna och låt sjuda i ca 12 minuter.
2. Gör små hål med en träslev när såsen har tjocknat i konsistensen och knäck i äggen ett och ett. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter tills äggvitan stelnar.
3. Vispa ihop tahini, citronsaft och ca 3 msk kallt vatten till en sås. Krydda med salt och peppar.
4. Ringla såsen över den färdiga shakshukan. Smula över fetaost och toppa med färska örter.