Shakshuka
Äggsperimentera mera med svenska ägg och byt det kokta frukostägget till en värmande Shakshuka. Ett av våra 425 sätt att äta svenskt.
2-4 portioner
DU BEHÖVER:
4 svenska ägg
2 burkar pastasås, till exempel aubergine & chili à 290 g
1 paket krossade tomater à 390 g
1 dl tahini
1 msk citronsaft
1 paket fetaost à 150 g
salt, svartpeppar och färska örter till exempel persilja
bröd och sallad till servering
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm pastasås och krossade tomater i en stor stekpanna och låt sjuda i ca 12 minuter.
2. Gör små hål med en träslev när såsen har tjocknat i konsistensen och knäck i äggen ett och ett. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter tills äggvitan stelnar.
3. Vispa ihop tahini, citronsaft och ca 3 msk kallt vatten till en sås. Krydda med salt och peppar.
4. Ringla såsen över den färdiga shakshukan. Smula över fetaost och toppa med färska örter.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och City Gross.