Smörgåstårta à la falukorv

Vi använder oss utav en rökigare falukorv i en nytänkande take på den tidlösa smörgåstårtan. Korvens rökighet kompletterar de andra smakerna i smörgåstårtan perfekt. Tänk en ersättare till den klassiska rökta laxen!

2 portioner

DU BEHÖVER:

6 skivor vitt formbröd med bortskurna kanter
500 g färskost
1,5 dl creme fraiche
1 tsk färsk pepparrot
3 tsk hackad gräslök
3 tsk hackad dill
2 msk dijonsenap
1 extrarökt falukorv 
1 gurka

GÖR SÅ HÄR:

1. Rör ihop färskost och creme fraice i en bunke. Detta ska bli 2 olika fyllningar som även används till toppingen, så dela upp i tre olika bunkar enligt 1/1/2 alltså hälften av allt i en bunke och sen delar du upp det som blir kvar i två bunkar. Den bunken med mest i kan du ställa in i kylen, den är toppingen.
2. Fyllning 1: Riv ner färsk pepparrot och blanda i hackad gräslök i en av bunkarna med färskostblandningen. Ställ in i kylen.
3. Fyllning 2: Blanda ner dijon och dill i den sista bunken med färskostblandning. In i kylen.
4. Skiva lite av den råa falukorven i tunna skivor, ca 6-8 st per lager. Nu är det dags att börja bygga tårtan! TIPS: ta en liten klick av toppingen och lägg under brödskivorna på det uppläggningsfat du valt att använda.
5. Nu är det dags att börja bygga tårtan! TIPS: ta en liten klick av toppingen och lägg under brödskivorna på det uppläggningsfat du valt att använda.
6. Placera två av formbröden på färskostblandningen så att de bildar en rektangel. Färkosten under håller brödet på plats!
7. Sprid ut fyllning 1 och hälften av den skurna falukorven så att det täcker brödet. Varva fyllning och korv. Täck med 2 st brödbitar.
8. Gör om samma procedur med fyllning 2 och resten av falukorven och täck sedan med de sista brödbitarna som lock.
9. Täck nu smörgåstårtan med toppingen på sidor och topp.
10. Om du vill dekorera med stekt falukorv så stek den nu och låt den svalna.
11. Toppa tårtan med vad du än kan komma på! Låt stå i kylen i minst två timmar så att den sätter sig. Tips: Om du vill använda dig av färska örter, vänta med dem tills precis innan servering så att de inte sloknar.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka