Recept

Snickersbars

Vad sägs om oemotståndliga bars med salt dadelkaramell, jordnötscrust och choklad? Dessa snickersbars är enkla att svänga ihop och är perfekta att bjuda på till eftermiddagskaffet!

8-10 bars 
Tillagningstid: 60 minuter för blötläggning av dadlar, 30 min för själva bakningen, minst 60 minuter i frysen

DU BEHÖVER:
Salt dadelkaramell:
1 paket ekologiska torkade dadlar
0,5 dl ekologisk kallpressad kokosolja
2 nypor salt

Jordnötscrust:
2,5 dl ekologiska jordnötter rostade & saltade
2,5 dl ekologiska havregryn
1 vaniljstång, urskrapad
1,5 msk ekologisk kallpressad kokosolja
1 nypa salt

Topping:
100 g ljus eller vit bakchoklad
100 g mörk bakchoklad

GÖR SÅ HÄR: 

1. Dadelkaramell: blötlägg dadlarna i vatten i minst en timme.

2. Häll av, men spara blötläggningsvattnet (vill du ha en lösare dadelkaramell kan du addera lite av detta). 

3. Lägg dadlarna tillsammans med kokosolja, salt och en matsked av blötläggningsvattnet i en matberedare. Mixa tills du har en slät pasta. Skrapa ur dadelkaramellen i en skål och ställ åt sidan.

4. Jordnötscrust: strunta i att diska matberedaren och tillsätt jordnötter, havregryn, vaniljstång, kokosolja och salt. Mixa samman i ungefär 10 minuter för att jordnötterna ska släppa ifrån sig olja. Pausa mixningen då och då för att skrapa ned från kanterna.

5. Smält den ljusa och mörka bakchokladen i två separata skålar.

6. Täck en brödform med plastfolie. Pressa ut jordnötscrusten, täck med ett lager dadelkaramell och avsluta med ett täcke av mörk och ljus choklad.

7. Ställ formen i frysen och låt stå över natten. Kan du inte vänta så kan du förmodligen hugga in redan efter någon timme!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.