Sparris med vispad ricotta & brynt citronsmör
Mild vispad ricotta toppas med sparris, brynt citronsmör, rostade hasselnötter och frisk citronzest. Sommar på en tallrik!
Detta recept är framtaget tillsammans med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
4 portioner
Tillagningstid: 15 min
DU BEHÖVER:
1 dl ricotta
50 g svenskt smör
1 st citron (zest+saft)
1 st påse hasselnötter
Flingsalt
1 knippe sparris
GÖR SÅ HÄR:
1. Grilla eller stek sparrisen så den får yta, sänk något.
2. Rosta hasselnötter i en torr panna, grovhacka dem och ställ åt sidan.
3. Rör ihop ricottan så den blir krämig.
4. Smält smöret och bryn så det blir gyllene och doftar som kolasås, då är det brynt. Gå i med citron och rör om.
5. Servera allt tillsammans på en tallrik med ricottan i botten, sparrisen, smöret, hasselnötter och avsluta med citronzest.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.