Recept

Tortelloni med salviasmör

Vi älskar färsk tortelloni, det känns lyxigt och är klart på nolltid. Vår veganska tortelloni fylld med pumpa och salvia passar utmärkt med salviasmör och rostade pinjenötter. Middag på några minuter!

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet. Klicka här för att se våra andra recept Pestopizza med tomater och Chokladmousse med hallon & lemon curd.

4 portioner

DU BEHÖVER:
2 paket vegansk tortelloni zucca & salvia
100 g smör, t ex mjölkfritt 
1 kruka färsk salvia 
2 msk rostade pinjenötter 
Olivolja
Salt
Svartpeppar 
Riven smakrik ost, t ex växtbaserad


GÖR SÅ HÄR:

1. Plocka salviabladen från krukan. 

2. Smält smöret i en kastrull. Droppa ner salviabladen och låt fräsa med i en minut. De ska börja få lite färg i kanterna. Ta kastrullen från plattan. 

3. Stek tortellonin i lite olivolja så att den får lite färg. 

4. Häll på ca 2 dl vatten och låt tortellonin koka i några minuter tills de mjuknat. Häll bort vattnet.

 5. Blanda tortellonin med salviasmöret och toppa med rostade pinjenötter och eventuellt riven ost. Salta och peppra efter smak.

Hugg in!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.