Vegansk lasagne
Allas favorit, lasagne! Med klassiska smaker i vegansk tappning blir detta recept den ultimata comfortfooden.
Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.
För 6 portioner
Tillagningstid: 60 min
DU BEHÖVER:
300 g torkade ekologiska lasagneplattor
800 g vegofärs
3 msk olivolja
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater à 400 g
4 dl vatten
2 tsk torkad basilika
1 tsk strösocker
Salt och svartpeppar
Bechamelsås
¾ dl olivolja
¾ dl vetemjöl
8 dl havredryck
3 dl riven ost, t ex mjölkfri
Riven muskotnöt
Salt och vitpeppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs vegofärsen i oljan tills den har fått fint med färg. Vänd ner lök och vitlök och låt fräsa med tills löken mjuknar något.
3. Häll på krossade tomater, vatten, basilika, strösocker, salt och peppar. Rör runt och koka upp. Låt puttra på i 10 minuter. Rör om då och då.
4. Vispa ihop olivolja och vetemjöl i en kastrull. Vispa ner lite havredryck i taget tills du har en slät sås utan klumpar. Koka upp och låt sjuda under ständigt vispande tills den tjocknar.
5. Vänd ner osten och smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
6. Bred ut ett lager färssås i botten av en gratängform. Ringla över lite bechamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor.
7. Fortsätt att varva och avsluta med ett sista lager färssås och generöst med bechamelsås.
8. Gratinera lasagnen i 40–50 minuter eller tills den har fått fint med färg.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.