Recept

Vegetarisk kebabrulle

Vi älskar middagar som går fort att svänga ihop! Till denna vegetariska kebabrulle behöver du bara steka kebaben, hacka grönsaker, blanda ihop vitlökssåsen och fylla i ett vetebröd. Rulla ihop och njut!

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.

För 4 portioner 
Tillagningstid: 15 min

DU BEHÖVER:
2 förpackningar à 275 g vegokebab
Rapsolja att steka i
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
Chilihummus 
4 st orientaliska vetebröd 
½ huvud isbergssallat, strimlat
1 tomat, i tunna klyftor
10 cm gurka, i tunna halvmånar
1 rödlök, tunt skivad
2 msk finhackad persilja 
1 citron, saften
1 msk sumak, kan uteslutas
Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Stek vegokebaben i olja tills den får fint med färg.

2. Vitlökssås: blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar i en skål.

3. Blanda grönsakerna med persilja, citronsaft och sumak.

4. Fyll bröden med kebab, vitlökssås, chilihummus och sallad.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.