Smördegsplattor

Frysta smördegsplattor med smör. Färdiga att gräddas i ugnen. Låt degplattorna tina 15–20 minuter i rumstemperatur innan bakning. Kavla eventuellt ut plattorna något och baka ut till paj, piroger, bakverk med mera. Pensla gärna ytan med uppvispat ägg så blir den blank och gyllene. Grädda i ugn i ca 200°C 15–20 minuter eller tills ytan fått fin gyllene färg.

  • Ingredienser
    VETEMJÖL, SMÖR 33% (GRÄDDE, mjölksyrakultur), vatten, salt, surhetsreglerande medel (E334). Kan innehålla spår av ÄGG, SESAMFRÖ och SOJA.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 400 kcal/ 1650 kJ

    Fett 28 g

     varav mättat fett 14.5 g

    Kolhydrat 30 g

     varav sockerarter 0.2 g

    Fiber 1.7 g

    Protein 6.2 g

    Salt 0.6 g