Pulled beef med BBQ-sås

Långkokt pulled beef gjord på svenskt nötkött. Kokt under lång tid enligt sous-vide metoden för att bli extra mört och saftigt. Det innebär att maten tillagas i en vakuumpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Koktiden är oftast längre och temperaturen lägre än vid konventionell tillagning. Lägg köttet i en ugnssäker form, täck med folie och tillaga i 175°C mitt i ugnen i 30 minuter. Ta isär köttet och rör i BBQ-såsen som kommer med i paketet. Klart och bon appétit!

  • Ingredienser
    Nötkött: kött från nöt, rapsolja, salt, farinsocker, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano), paprika, vitlök, lök, socker, kryddextrakt (chili). BBQ-sås: vatten, farinsocker, tomatpuré, socker, SENAPSFRÖ, ättiksprit, färgämne (riboflavin, betakaroten, sockerkulör), äppeljuice, salt, vitvinsvinäger (innehåller konserveringsmedel (E220)), modifierad potatisstärkelse, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, cayennepeppar), vitlök, lök, rökextrakt (ek), syra (äppelsyra), stabiliseringsmedel (E415), konserveringsmedel (E202, E211). Köttmängd: 94%. Fetthalt: 5,5%. Köttursprung: Sverige.
  • Näringsvärde

    (per 100 g)

    Energi 600 kJ/ 140 kcal

    Fett 5.5 g

     varav mättat fett 1.6 g

    Kolhydrat 2.4 g

     varav sockerarter 1.5 g

    Protein 20 g

    Salt 1.4 g