Recept

Omelett med shredded chicken, spenat & fetaost

Har du rester över sedan middagen igår? Då är omeletten den perfekta rätten!  I denna omelett använder vi oss av överbliven kyckling från shredded chicken i jordnötsås, spenat och fetaost. Receptet går att variera i all oändlighet om du använder dig av det som du har hemma!

1 omelett 
Tillagningstid:30 min

DU BEHÖVER:
2 ägg
1 nypa salt
Några drag med svartpepparkvarnen
2 matskedar smör
2 nävar babyspenat
1 dl shredded chicken
50 g fetaost, smulad
Machésallad
Olivolja
Rödvinsvinäger

GÖR SÅ HÄR:
1. Knäck äggen i en bunke och gå i med salt och peppar. Rör om med en gaffel så att äggulorna blandas ut.


2. Smält smör i en non stick-stekpanna. Sänk värmen och häll i äggen. Rör om försiktigt med en trägaffel och flytta runt äggen ungefär som när du gör scrambled eggs. Efter ca en minut ser du till att ägg täcker hela pannan. Tillsätt då spenat, kyckling och fetaost till ena halvan av omeletten. 

3. Känn efter med en stekspade - och omeletten känns redo - kan du vika den tomma hälften över fyllningen.

4. Låt fyllningen värmas upp i omeletten i ca 2-3 minuter. Servera sedan omeletten med förslagsvis machésallad dressad med olivolja, rödvinsvinäger och flingsalt.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.