Garant Övertänker Havredryck

I Garant Övertänker följer vi med Siri Barje till Karlshamn för att besöka The Green Dairy, leverantören till vår Barista havredryck. Här djupdyker vi i hur havre blir till dryck och konsten att få till det bästa skummet till kaffet. Vi får lära oss hur man lyckas med havreglass och hur man gör en svalkande ansiktsmask. Jajjamen, i det här avsnittet övertänker vi havredryck i minsta detalj, så att du kan tänka på annat.

Siri Barjes recept på två somriga havreglassar gjorda på barista havredryck. En svalkande glass med smak av mango, passion och kokos och en läskande med smak av hallon, jordgubb och mörk choklad. Lika roliga att göra som att äta!

Siri Barjes recept på en klassisk pannkakstårta, gjord på barista havredryck. Pannkakorna steks gyllene i smör och varvas sedan med vaniljgrädde och jordgubbar som tillslut pudras med florsocker. En barndomsklassiker för alla!

Pannkakstårta

Recept på pannkakstårta

Varje gång man bakar scones så tänker man “varför gör jag inte det här oftare?”. Så gott är det! Här bakar vi dem på vår barista havredryck och serverar med hårdost, smör och marmelad.

Chiapudding gjord på vår barista havredryck med iskall och glassig smoothie. Som att äta en dessert till frukost. Perfekt svalkande i sommar!

Siri Barje övertänker Barista havredryck

Resan till The Green Dairy i Karlshamn markerade även Siris Barjes första besök i en fabrik. Läs vidare för en inblick i Siris upplevelser och bästa tips med Barista havredryck.

Hur var det att besöka en fabrik för första gången?
- Det var så kul! Det har alltid varit en liten dröm för mig att få besöka en riktig fabrik. Den var så stor och väloljad. Allt flöt på så bra och det imponerades jag av.

Vad är det viktigaste du tar med dig från besöket hos The Green Dairy?
- Det krävs en otrolig fabrik för att ta fram drycken. Att få se energin, resurserna, kunskapen och alla viktiga steg i produktionskedjan gav mig ännu mer respekt för slutprodukten. Att de dessutom använder svenskt havre och rapsolja är väldigt viktigt för mig. Alla människor jag träffade på The Green Dairy var otroligt engagerade och brann för vad de gjorde. De var så trevliga och kunniga.

Vad tycker du om Garant Barista havredryck?
- Jag älskar krämigheten i drycken. Den är helt otrolig! Och såklart smaken!

Hur tar du helst din havredryck?
- Jag häller lite ljus sirap i ett stort glas, på med starkt kaffe och rör runt. Sen har jag i massor av is och toppar med välskakad Barista havredryck. Otroligt är det!

Garant Övertänker: Parmigiano Reggiano
Är du nyfiken på hur fler av våra produkter blir till? Vi har tagit oss ner till regionen Emilia-Romagna i Italien för att ta reda på hur vår Parmigiano Reggiano tillverkas. Klicka här för att läsa mer om Parmigiano Reggiano och se filmerna från Italien.