Recept

Tortillachips med majs-och fetaoströra

Har du kvar rester från tacokvällen? Perfekt! Dessa kryddiga tortillachips med majs-och fetaoströra slängs ihop i ett nafs och avnjuts lika snabbt!

4 portioner
Tillagningstid: 20-30 minuter 

DU BEHÖVER:
Tortillachips:
4 tortillabröd
1/4 dl rapsolja
5-10 g taco kryddmix

Majs- och fetaoströra:
½ rödlök, finhackad
1 nypa chiliflakes
340 g avrunna majskorn
150 g fetaost, smulad
1 vitlöksklyfta, riven
½ lime, juice
1 tesked rödvinsvinäger
½ matsked honung
1 nypa salt
Rapsolja till stekning
Picklad rödlök och koriander till servering

GÖR SÅ HÄR: 

1. Sätt ugnen på 225°C varmluft.

2. Klipp tortillabröden i chipsstora bitar i en skål och massera dem i rapsolja och tacokrydda.

3. Sprid ut chipsen på en plåt klädd i bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10 minuter. Obs! Alla ugnar är olika så håll koll på att chipsen inte bränns.

4. Ta ut chipsen när de är krispiga och låt svalna medan du förbereder majs- och fetaoströran.

5. Värm rapsolja i en stor stekpanna. Finhacka rödlök och fräs mjuk tillsammans med chiliflakes.

6. Tillsätt den avrunna majsen och rosta på hög värme under omrörning tills att majsen börjar få färg och poppa i pannan.

7. Sänk värmen och tillsätt fetaost, vitlök, lime, rödvinsvinäger, honung och salt. Rör om tills att osten smält. Smaka av.

8. Servera chipsen tillsammans med röran, picklad rödlök och färsk koriander.
Mums!

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.