Laga mat och spara el

Falafelrulle

En klassisk falafelrulle görs lätt utan spis. Se bara till att tina ingredienserna i god tid för ihopsättning så har du en smarrig middagsrulle på nolltid!

4 portioner

DU BEHÖVER:

4 st Libabröd
600 g Falafel
4 st Tomater
0,5 st Isbergsallat
1 st Rödlök
270 g Inlagd gurka
150 g Fetaost
225 g Grantäpplekärnor
1 dl Färsk mynta 
2 msk Jalapeno konserverad
500 g Fryst blomkålsris

Vitlöksås:
3 dl Matlagningsyoghurt turkisk
1 dl Majonäs
2 st klyftor Vitlök
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR:

1. Tina det frysta blomkålsriset och den frysta falafeln i kylskåpet över dagen eller i rumstemperatur ca 1 timme innan servering. Tina även de frysta granatäppelkärnorna.

2. Vitlökssås: Blanda yoghurt och majonnäs i en skål.

3. Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med lite salt.

4. Finhacka tomater, isbergssallad, rödlök och hamburgergurka.

5. Hacka myntabladen grovt.

6. Servering: Smeta ut ett par matskedar vitlökssås på varje bröd. Vill du ha lite hetta slänger du på ett par jalapenos. Lägg på falafeln, de finhackade grönsakerna och lite blomkålsris. Gillar du hamburgergurka kan du ta någon extra skiva. Toppa med smulad fetaost, ett par matskedar granatäpplekärnor och sist grovhackade myntablad.

7. Vik ihop till en rulle.

Dags att hugga in!

Klicka här för att beställa hem receptet på Mathem
Gå tillbaka till alla recept