Laga mat och spara el

Spicy tuna med vitkålssallad

Ett garanterat lyft för den klassiska tonfisken på burk är denna krämiga tonfiskröra, smaksatt med het srirachamajonnäs. Släng ihop en sötsyrlig sallad på vitkål, äpplen och kikärtor och du har en enkel, god och elfri middag.

Tips! Gott att servera med våra knäckesticks med havssalt och sesamfrön! Eller annat smarrigt bröd du har hemma i skafferiet.

4 portioner

DU BEHÖVER:

Tonfiskröra:
340 g Tonfisk i Vatten
500 g Cottage cheese Naturell
3 msk Majonnäs
1 msk Sriracha
2 st Salladslök
1 st Lime
Vitkålssallad:
440 g Vitkål
380 g Kikärtor Kokta
2 st Äpple Royal Gala
1 dl Russin
2 st Lime
2 msk Koriander - fryst
1.5 msk Tamarisoja
1 msk Muscovadosocker

400 g Körsbärskvisttomater
150 g Salladsmix
1 msk Olivolja
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen

GÖR SÅ HÄR:

1. Vitkålssallad: Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av.

2. Blanda sedan limesaft med tamari soja, muscovadosocker och fryst koriander i en skål.

3. Skala och tärna äpplen och blanda ner i limedressingen tillsammans med vitkål- och morotsmixen, kikärtor och russin. Låt dra en stund. Smaka av med salt och peppar.

4. Tonfiskröra: Häll bort vattnet i tonfisken. Finhacka salladslök och blanda den med tonfisk, majonnäs, cottage cheese, sriracha och saften av 1 lime.

5. Servering: Lägg portionsvis upp på tallrikar. Börja med salladsbladen och ringla över lite olivolja och en nypa salt. Lägg på vitkålssalladen och till sist tonfiskröran.

6. Toppa med delade cocktailtomater och salladslök.

Smaklig måltid!

Klicka här för att beställa hem receptet på Mathem
Gå tillbaka till alla recept