Falukorvsdumplings

Nu är det dags för en riktig fusion cuisine som du aldrig har mött! Asiatiskt möter svenskt i form av crossover dumplings. Såklart med vår svenska falukorv som huvudingrediens!

2 portioner

DU BEHÖVER:

1 paket dumplingsdeg
Tips! Dumplingsdeg går ofta att hitta i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker eller östasiatiska specialbutiker.

Fyllning:
300 g klassisk falukorv
3 st salladslök
4 msk riven ingefära
1 dl hackad kimchi eller surkål
2 klyftor vitlök, riven
1,5 tsk Five spice

Dippsås:
4 msk ljus soja
4 msk risvinäger
2 msk socker
2 tsk sesamolja
3 msk finhackad röd chili 

GÖR SÅ HÄR: 

1. Tina dumplingsdegen.
2. Dippsås: finhacka chili och blanda ihop med soja, risvinäger, socker och sesamolja.
3. Mal ner falukorven i en köttkvarn. Om du inte har en köttkvarn går det lika bra att mixa till en extra fin färs i en matberedare.
4. Riv ingefära och vitlök. Finhacka salladslök och kimchi. Blanda ihop ingredienserna med falukorvsfärsen och smaksätt med five spice.
5. Förbered en liten skål med vatten och börja vik dina dumplings.
6. Lägg fyllningen i mitten och stryk sedan med ett blött finger längst ena kanten och vik över den andra. Kläm ihop så att det sluter tätt.
7. Koka upp vatten i en kastrull som passar under din ångkorg. Ånga dina dumplings i ca 4 minuter tills degen är glansig och nästan genomskinlig.
8. Klart! Servera med dippsås och inlagd gurka.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se alla våra falukorvsrecept.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och Citygross.

Gå tillbaka