RECEPT!

Arancini

Har du råkat laga risotto till hela kvarteret? Inga problem, gör Arancini! En italiensk friterad risboll som är så god att det är larvigt. Forma bollar av den överblivna risotton, doppa i ströbröd och sen är det bara att fritera.

DU BEHÖVER:

kall risotto, till exempel vår svamprisotto 
mozzarellabollar
mjöl
ströbröd eller panko
2 ägg
olja till stekning
sallad, basilikablad och tomatsalsa till servering

GÖR SÅ HÄR:

1. Forma den kalla risotton till små bollar. Har du ingen egen risotto så går det utmärkt att använda en färdiglagad.
2. Tryck in en mozzarellaboll i mitten av varje risottoboll.
3. Häll upp mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik. Vispa ägg i en tredje. 
4. Rulla först bollarna i mjöl, sedan i ägg och till sist ströbröd.
5. Fritera bollarna i kastrull eller frityrstek i en stor stekpanna med olja tills de fått fin färg runt om.
5. Servera med sallad, basilikablad och tomatsalsa.