Recept

Broccolipizza med ärtig myntapesto

Vad passar bättre på våren och sommaren än en pizzakväll? Testa denna oemotståndliga kombination med creme fraice, ärtor, pistach och mynta. En ny favorit!

1 pizza
Tillagningstid: 20 min


DU BEHÖVER:
1 paket färsk pizzadeg
1 dl frysta svenska ärter
½ dl rostade och saltade pistaschnötter utan skal
1 kruka mynta
1 citron, juice (Tips! Riv även över lite zest på pizzan)
0,5-1 dl creme fraiche
5-7 matskedar ricotta
½ ekologisk broccoli, bruten i små bitar (Spara stammen till en god sallad!)
Olivolja
Honung
Flingsalt och riven parmesan till topping


GÖR SÅ HÄR:

1. Ta ut pizzadegen ur kylen och låt värmas upp lite i rumstemperatur.

2. Sätt ugnen på 250-280 °C varmluft. Låt plåten som du ska tillaga pizzan på ligga i ugnen så att även den värms upp (detta kommer att ge extra bra krisp!).

3. Börja med myntapeston genom att tillsätta frysta ärtor, pistaschnötter, mynta och citronjuice till en matberedare. Mixa i några sekunder så att du får en grov pesto. Överför till en skål och ställ åt sidan.

4. Mjöla dina händer och sträck ut pizzadegen till önskad form och tjocklek för att sedan lägga på ett bakplåtspapper.

5. Bred ut creme fraiche över hela pizzan, sprid sedan ut klickar av ricotta samt skuren broccoli.

6. Lägg bakplåtsppapret med pizzan på den varma plåten och grädda i ca 15 minuter eller tills du tycker att pizzan fått fin färg.

7. Ta ut pizzan och toppa den med peston, olivolja, honung, flingsalt och lite parmesan.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.