Recept

Bruten pavlova

Den ultimata sommardesserten, pavlova! Vi har gjort den ännu enklare med färdig bruten marängbotten, vispad grädde, salt kolasås och jordgubbar. Serveringstips inför midsommar: servera alla komponenter i separata skålar - supersmidigt att förbereda och perfekt när man är många!

4 portioner

Tillagningstid: 30 min

DU BEHÖVER:
Kolasås:
¾ dl strösocker
½ dl ljus sirap
½ dl vatten
2 ½ dl vispgrädde
1 rejäl nypa flingsalt

Montering:
3 dl vispgrädde
1 liter färska jordgubbar
1 paket marängbotten
Ätbara blommor till topping, förslagsvis tusensköna


GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull på medelvärme. Låt smälta samman, rör under tiden med en värmetålig slev. Låt den puttra tills den får en gyllene färg.

2. Värm grädde. Ta bort kastrullen med sockerlagen från värmen och tillsätt grädden och rör om. Ställ tillbaka kastrullen på värmen, tillsätt salt och låt koka på låg värme under omrörning. Ju längre såsen får koka desto tjockare blir den, och ännu tjockare blir den när den svalnat. Så, när såsen har lite tunnare konsistens än du önskar kan du ta av den från plattan och låta svalna.

3. Vispa grädden för hand så att den blir pösig men inte fullt vispad. Skär upp jordgubbarna och bryt marängbotten i bitar.

4. Ta fram fyra skålar och fördela grädde, jordgubbar och marängbotten. Ringla över kolasås och toppa med ätbara blommor.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.