Recept!

Chokladmousse på 2 ingredienser

Har du vatten hemma? Bra! Då har du redan hälften av ingredienserna som behövs till den här busigt enkla chokladmoussen. Sen lägger du bara till din favoritchoklad, vispar ihop och så har du en ljuvlig efterrätt. Receptet avser 4 portioner och har en tillagningstid på ca 10 minuter.

DU BEHÖVER:

175 g mörk choklad (minst 70% kakao)
1,35 dl kokande vatten
Isvatten

GÖR SÅ HÄR:

1. Förbered en skål med is och kallt vatten. Ställ åt sidan.
2. Hacka chokladen och lägg i en bunke. 
3. Häll ner det kokande vattnet över chokladen och rör om tills chokladen är helt smält. 
4. Sätt bunken i en skål med isvatten och vispa tills den har konsistensen av lättvispad grädde. Om moussen blir för hård kan du värma upp den igen och börja om.
5. Servera direkt med valfria toppings. Till exempel färska bär, rivet apelsinskal och flingsalt.

Tips! Använd en varm sked när du lägger upp chokladmoussen så släpper den lätt och får fin form. 

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys och Tempo.