Recept

Lövbiff frites

Vill du laga en lyxig och god middag? Då har du hamnat rätt. Lövbiff som steks i dijonsenap och persilja för att sen serveras med en skysås, krispiga pommes frites och en ljummen haricots verts-sallad, bättre blir det inte! Vill du göra rätten vegetarisk så har vi även med en smarrig variant där vi byter ut köttet mot portabellosvamp.

4 portioner 
Tillagningstid: 45 minuter 

DU BEHÖVER:
Lövbiff alternativt portabello
8 skivor lövbiff alternativt portabellosvamp
3 matskedar dijonsenap
1 matsked vitt matlagningsvin
2 matskedar fryst hackad persilja
Några nypor flingsalt
Neutral olja till stekning

Ljummen haricots verts-sallad 
1 dl mandelspån
Ca 250 gram haricots verts (frysta)
25-50 gram smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 citroner, juice och zest
1 dl parmesan, finriven
2-3 nypor flingsalt

Skysås
Dijonblandning från lövbiffen
Ca 25 gram smör
2 dl vispgrädde
1 tesked strösocker

Till servering:
1 kg pommes strips

GÖR SÅ HÄR:
1. Ta ut köttet från kylen så att det är rumstempererat när det är dags för stekning.

2. Sätt ugnen på 220 grader.

3. Sprid ut de frysta pommesen på en plåt och tillaga i 20-30 minuter tills gyllene. Rör runt då och då.

Ljummen haricots verts-sallad
4. Torrosta mandelspån i en panna tills gyllene. Låt svalna på en tallrik.

5. Blanchera haricots verts genom att snabbt koka upp dem i rikligt med vatten. Häll av det varma vattnet och kyl ner direkt med iskallt vatten så att kokningen stannar av.

6. Fräs vitlök i smör på medellåg värme i en panna. Häll av vattnet från haricots vertsen och rör sedan ned dem i vitlökssmöret tillsammans med citronjuice i ca 1 minut.

7. Häll upp haricots vertsen på ett fat och toppa med mandelspån, parmesan, citronzest och flingsalt.

Lövbiff och skysås
8. Blanda ihop dijonsenap, matlagningsvin och persilja i en liten skål.

9. Salta köttbitarna för att sedan pensla på senapsblandningen på vardera sida (ca 1-2 teskedar per sida). Det som blir över av senapsblandningen sparar du till skysåsen.

10. Hetta upp en skvätt neutral olja i en varm panna. När pannan kommit upp i temperatur steker du köttbitarna, ca 1 minut per sida. Lägg upp köttbitarna på tallrikar.

11. Sänk värmen på plattan och tillsätt smör, grädde, dijonblandning och socker. Rör till önskad konsistens.

12. Toppa köttbitarna med skysåsen och servera med pommes och haricots verts-sallad.

Portabellostek och skysås
1. Blanda ihop dijonsenap, matlagningsvin och persilja i en liten skål.

2. Skär bort stjälken och salta svampen. Pensla sedan på senapsblandningen på vardera sida (ca 1-2 teskedar per sida). 

3. Stek svampen i rikligt med smör i ca 3 minuter på vardera sida. Lägg undan svampen på en tallrik och sänk värmen på plattan.

4. Tillsätt smör, grädde, dijonblandning och socker. Rör till önskad konsistens.

5. Toppa svampen med skysåsen och servera med pommes och haricots verts-sallad.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.