Recept!

Råenkel råraka

Här kommer en förrätt som är lätt som en plätt! Eller ja, en våffla. Vill du imponera på någon med en perfekt gräddad råraka, men har svårt att få till det i stekpannan? Laga dem i våffeljärn i stället så får du ett garanterat jämnt och gyllene resultat! Receptet avser 4 portioner och har en tillagningstid på ca 10 minuter.

DU BEHÖVER:

500 g potatis
Salt och peppar
Smör till gräddning (ca 100 g)
Vegansk tångcaviar
Crème fraiche eller vegansk skagen
Färsk dill
1 rödlök

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och riv potatis grovt. Krama ur den ordentligt och lägg i en bunke. Salta och peppra efter smak.
2. Smöra båda sidor av våffeljärnet och häll på rårakesmeten. Tips! Smöra ordentligt innan du börjar grädda för att undvika att det fastnar.
3. Bred ut till ett jämnt lager och grädda tills båda sidor är gyllene.
4. Servera med crème fraiche eller skagenröra, tångcaviar, skivad rödlök och dill.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Tempo, Mathem och City Gross.