Recept

Sparris à la caprese med cashewkräm

Capresesallad med en twist! Vi byter mozzarellan mot en krämig cashewkräm och serverar med grön sparris. En ny favorit!

Detta recept är framtaget tillsammans med Foodgeekz och Plantbasedbythess. 

4 portioner 

Tillagningstid: 15 min + 1h blötläggningstid

DU BEHÖVER:
Cashewkräm:
150 g cashewnötter 
1  citron 
2 msk olivolja  
½ dl vatten 
Salt  

Caprese:
250 g cocktailtomater 
1 kruka basilika 
40 gram á 1 liten påse pinjenötter 
2 msk garant eko crema di balsamico 
En skvätt olivolja 

1 knippe sparris

GÖR SÅ HÄR:

1. Blötlägg cashewnötter och låt stå i minst 1 timme,  häll av och mixa sedan med samtliga ingredienser till krämen.

2.  Hacka upp tomaterna och blanda ihop med örter, balsamico, smaka av med salt. 

3. Stek sparrisen tills de mjuknar något och fått yta, gå i med pinjenötterna. 

4. Servera med tomatsalladen och toppa med en klick cashewkräm & färsk basilika.  

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.