Sparris à la caprese med cashewkräm
Capresesallad med en twist! Vi byter mozzarellan mot en krämig cashewkräm och serverar med grön sparris. En ny favorit!
Detta recept är framtaget tillsammans med Foodgeekz och Plantbasedbythess.
4 portioner
Tillagningstid: 15 min + 1h blötläggningstid
DU BEHÖVER:
Cashewkräm:
150 g cashewnötter
1 citron
2 msk olivolja
½ dl vatten
Salt
Caprese:
250 g cocktailtomater
1 kruka basilika
40 gram á 1 liten påse pinjenötter
2 msk garant eko crema di balsamico
En skvätt olivolja
1 knippe sparris
GÖR SÅ HÄR:
1. Blötlägg cashewnötter och låt stå i minst 1 timme, häll av och mixa sedan med samtliga ingredienser till krämen.
2. Hacka upp tomaterna och blanda ihop med örter, balsamico, smaka av med salt.
3. Stek sparrisen tills de mjuknar något och fått yta, gå i med pinjenötterna.
4. Servera med tomatsalladen och toppa med en klick cashewkräm & färsk basilika.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.