Recept

Vegetarisk chili sin carne

Frusna fingrar av vinterbad eller promenad? Få upp värmen med en chili sin carne! En rätt som låter bönor visa att de kan vara så mycket mer än bara bruna. Du bestämmer själv hur het den ska va. Oavsett är det alltid en bra idé att servera grytan med ett gott bröd och gräddfil.

4 portioner.

DU BEHÖVER:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 paket bönor
1 paket krossade tomater
1 tsk spiskummin
2 msk salsa
1 tsk chipotlepasta
1 chili
Valfri olja att steka i

TILLBEHÖR:

Bröd
Gräddfil
Sallad
Avokado
Koriander
Chili

GÖR SÅ HÄR:

Hetta upp en panna med lite olja och fräs finhackad gul lök och vitlök tills det blir mjukt i ca 5 minuter. Häll av spadet från bönorna och tillsätt till grytan tillsammans med krossade tomater och spiskummin. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och ett par matskedar salsa. Tillsätt sedan chipotlepasta och finhackad chili för mer hetta och smak.

Servera varmt med dina favorittillbehör! Exempelvis gräddfil, salladsblad, avokado, koriander, hackad chili och ett gott bröd. Klart på 15 minuter!

Du hittar de flesta produkter i Garantskafferiet. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys och Mat.se.