Recept!

Choripán med vego chorizo

Inte visste väl du att du skulle vara sugen på choripán gjord på vego chorizo just idag? Men så dök den här bilden upp och vände upp och ner på tillvaron. Sväng ihop en med chimichurri och stilla ditt sug.

4 portioner.

DU BEHÖVER:

Vego chorizo
Bröd
Salladsblad

CHIMICHURRI:

1/2 kruka färsk oregano
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk koriander
2 scharlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 chili
1 dl olivolja
3 msk citronsaft

TOMATSALSA:

3 tomater
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Börja med chimichurrin och blanda hackad färsk oregano, persilja och koriander med finhackad schalottenlök och vitlök. Tillsätt citronsaft, finhackad chili och olivolja och blanda till en chimichurri. Tomatsalsa: tärna tomater och blanda med strimlad rödlök, rödvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.

Hetta upp en panna med lite olja och stek på korven i 4-8 minuter tills den är genomstekt och fått fin färg.

Dela bröden och lägg i salladsblad, korv och lite olja från stekningen. Toppa med chimichurri och tomatsalsa. Varsågod och njut!