Vegetarisk currygryta med kikärter
Värmande, mättande och mumsig kikärtsgryta är den perfekta middagen som dessutom bara blir godare i matlådan! Med våra frysta kikärter blir det dessutom ännu smidigare.
Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet.
För 4 portioner
Tillagningstid: 20 min
DU BEHÖVER:
1 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
300 g fryst broccoli
1 paprika, strimlad
1 msk gul curry
1 msk ljus sojasås
5 dl kokosgrädde
400 g krossade tomater
500 g frysta kikärter
1⁄2 dl jordnötssmör
Salt
Till servering
Blomkålsris eller basmatiris
Färsk koriander
Hackade ekologiska jordnötter
GÖR SÅ HÄR:
1. Fräs lök, vitlök, ingefära, broccoli och paprika i oljan tills löken mjuknar.
2. Rör ner resterande ingredienser. Låt koka upp och blanda väl. Låt grytan puttra på i 10 minuter.
3. Smaka av med salt.
4. Servera med blomkålsris eller basmatiris, färsk koriander och hackade jordnötter.
Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.
Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.