Recept!

Vegetarisk mosbricka 2.0

Mosbricka, gatukökets anrika klassiker! Gör en hemma? Vår variant av mosbricka är gjord på vegan sausage och en pigg coleslaw med jalapeños.

DU BEHÖVER:

Vegan sausage
Potatismos

COLESLAW:

1 morot
1 vitlöksklyfta
½ silverlök eller rödlök
1 dl majonnäs
3 msk créme fraiche
1 tsk dijonsenap
Inlagd nacho jalapeño
Salt
Svartpeppar
Socker

TILLBEHÖR:

Rostad lök
Picklad rödlök
Ketchup
Senap

GÖR SÅ HÄR:

Börja med coleslaw. Strimla vitlök och silverlök och grovriv en morot. Blanda ihop majonnäs, créme fraiche och dijonsenap och smaka av med salt, svartpeppar och socker. Vänd sedan ner de strimlade grönsakerna och tillsätt inlagd jalapeño efter smak.

Värm upp en stekpanna med olja och stek de djupfrysta korvarna i 12-16 minuter på medelhög värme. Vänd ofta för att korven ska bli genomstekt och få en fin färg. Servera varmt med mos och toppa med rostad lök, picklad rödlök, ketchup och senap.

Du hittar de flesta produkter i Garantskafferiet. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys och Mat.se.