Recept

Vegetarisk wok med röd curry

Snabb och smakrik mat när det är som bäst! Med röd curry paste, wokgrönsaker, tofu och kokosgrädde är middagen klar på 15 minuter!

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet. 

4 portioner 
Tillagningstid: 20 min

DU BEHÖVER:
400 g ekologisk tofu
1 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
300 g klassisk wokmix
2 msk röd currypasta 
2 förpackningar ekologisk kokosgrädde à 250 ml
1 msk ekologisk tamari sojasås
2 tsk strösocker 
Basmatiris
Färsk koriander
Limeklyftor
Skivad röd chili

GÖR SÅ HÄR:

1. Tärna tofun och stek den i olja på hög värme tills den får fint med färg. Det tar några minuter. Lägg över på en tallrik så länge.

2. Fräs lök och wokgrönsaker i oljan tills allt har mjuknat och börjar få lite färg.

3. Rör ner currypasta, kokosgrädde, sojasås och strösocker. Låt allt puttra i 10 minuter.

4. Vänd ner tofun och låt bli varm. Servera med kokt basmatiris. Vill du lyxa till det kan du även servera färsk koriander, limeklyftor och skivad röd chili till.

Tyckte du om receptet? Klicka här för att se fler.

Du hittar de flesta produkter i vårt sortiment. Allt finns att köpa på Hemköp, Willys, Mathem, Tempo och City Gross.