HÅLLBARA HACKS!
Matsvinn är en viktig fråga hos oss och därför vill vi inspirera till att använda mer av råvarorna. Vi har därför tagit fram åtta hållbara hacks som visar just hur enkelt det är att minska matsvinn i hemmet. Vi tror helt enkelt på att bra mat förtjänar att hamna i magen. Trevlig läsning!
-
Chips
Att slänga potatisskalet känns kanske som en självklarhet, men gör inte det är du snäll. För då missar du världens grej! Smörj in skalen med olja, krydda lite och rosta i ugnen så har du helt plötsligt garanterat goda chips. Perfekt till fredagsmyset (eller onsdagkvällen)!
Läs mer -
Chokladmousse på kikärtsspad
STOPP! Oj, ursäkta att vi höjer rösten. Men inte tänkte du väl slänga det där kikärtsspadet? Det är ju utmärkt att göra chokladmousse på! Vegansk blir den dessutom.
Läs mer -
Restknäcke
En dag öppnar man skafferiet och inser att man har minst sju öppnade fröpåsar. De ligger där och ser oändligt sorgliga ut. Någon påse kanske är halvfull, men de flesta är det bara lite ledset bottenskrap kvar i. Och det är då man kavlar upp ärmarna och gör sitt eget fröknäcke! Svinnsmart, nyttigt och framför allt otroligt gott.
Läs mer -
Blastpesto
Morotsstavar är ju både krispigt och gott, men visst vore det gott att ha något att dippa dem i? Gör pesto på morotsblasten vetja! Japp, du läste rätt. Toppen till både pasta, sallad och som tillbehör.
Läs mer -
Äggtestet
Släng inte ägg i onödan! Att ägg håller betydligt längre än vad Bäst före-datumet visar, det visste ni så klart redan. Men om du är osäker på om dina ägg fortfarande är okej att äta - gör vattentestet.
Läs mer -
Anti-aging för rotsaker
Har palsternackan fått rynkor? Då är det dags för snabbkurs i anti-ageing för rotsaker. Häll upp en skål med kallt vatten, i med de drabbade rotsakerna, låt stå kallt över natten och ta-daaa… dagen efter är de som nya!
Läs mer -
Ströbröd
Det finns ett stort uns av själavård i att ta tillvara på saker, och skapa något nytt och användbart av det som vid första anblick bara var… skröffs. Här är ett tips: Gör en inventering av brödkorgen då och då! Samla ihop trötta brödkanter av alla de slag och gör ditt alldeles egna ströbröd.
Läs mer -
Salladsdressing
Oljan som de inlagda grönsakerna bor i är toppen som en bas till salladsdressing. Krydda upp den lite och häll på din favoritsallad.
Läs mer